Przepisy Karp w jogurcie z curry

Składniki

½ kg karpia

1 cytryna

½ szklanki jogurtu

4 łyżki oleju

¼ łyżeczki imbiru mielonego

1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej

1 i ½ łyżeczki mieszanki ziół: kardamon, cynamon, goździki, kminek, gałka muszkatołowa

natka pietruszki

przyprawy: sól

Opis

Kardamon, cynamon, goździki, kminek i gałkę muszkatołową podsmaż na patelni z olejem lub sklaruj na maśle. Filety obmyj, pokrój na kawałki, zalej jogurtem i odstaw na 30 min. Połowę cebuli pokrój na plasterki, a resztę zetrzyj na tarce i wymieszaj z imbirem.

Plasterki cebuli obsmażaj na patelni z olejem przez ok. 3 min. Następnie dodaj przetartą cebulę oraz rybę i na wolnym ogniu podgrzewaj całość przez ok. 2-3 min. Dopraw do smaku solą, papryką i ziołami. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem jeszcze przez 15 min. Przed podaniem udekoruj pietruszką lub kolendrą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4