Karp smażony
Składniki
1 karp (do 1 i ½  kg)
mąka (ok. ½ szklanki)
1 jajko
bułka tarta (ok. ¼ szklanki)
4 łyżki oleju
przyprawy: sól
Opis

Karpia spraw, umyj, pokrój w dzwonka i natrzyj solą. Mąkę i bułkę tartą połącz ze sobą, a jajko roztrzep na oddzielnym talerzyku.

Obtocz dzwonka ryby w jajku, a następnie w mące wymieszanej z bułką. Smaż na rumiany kolor z obu stron (ok. 15 min). Zmniejsz ogień i dosmaż karpia na wolnym ogniu, pod przykryciem (ok. 10 min). Pod koniec dodaj masło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
1 tydzień temu
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy