Przepisy Karp podawany na cebuli

Składniki

1 kg patroszonego karpia

3 cebule

1 szklanka octu

½ szklanki cukru

½ litra wody

70 ml oleju

½ szklanki mąki

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Opis

Karpia podziel na dzwonka. Przypraw solą i pieprzem. Obtocz go w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż karpia.

Przygotuj zalewę: ocet, wodę, cukier, liść laurowy i ziele angielskie zagotuj. Wrzuć pokrojoną w półksiężyce cebulę. Wszystko gotuj przez ok. 5 min. W misce ułóż usmażone kawałki ryby, a następnie zalej przygotowaną zalewą. Odstaw do lodówki na 24 godz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4