Karp pieczony
Składniki
1 karp (ok. 1 kg)
4 cebule
2 spore łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 gałązki pietruszki
przyprawy: sól
Opis

Karpia umyj, spraw, przytnij ogon, opłucz i posól. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Włóż cebulę oraz gałązki pietruszki do środka ryby, a resztą cebuli dokładnie obłóż rybę i zawiń ją w folię. Włóż na noc do lodówki.

Następnego dnia usuń cebulę z karpia. Posmaruj wierzch i wnętrze ryby masłem i posiekanym czosnkiem. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia i owiń ją folią do pieczenia. Piecz przez ok. 1 godz. w temp. 180°. Możesz udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
85 min.
Zupy