Przepisy Karmelowe brzoskwinie z wanilią i mleczkiem kokosowym

Składniki

6 brzoskwiń ciasteczkowych

200 ml mleczka kokosowego

50 g cukru brązowego

5 g imbiru

1/2 laski wanilii

10 g masła

2 gałązki mięty do dekoracji

Opis

Brzoskwinie umyj i przekrój na połówki. Wyjmij ze środka pestki. Do rondelka wsyp cukier i delikatnie podgrzewaj, aż zrobi się z niego jasny karmel. Wtedy dodaj masło i wymieszaj. Odstaw, aby lekko ostygło. Zetrzyj imbir i pokrój wzdłuż wanilię. Dodaj do karmelu i wlej połowę mleka kokosowego. Pamiętaj, aby mleko było wcześniej zmiksowane, by połączyć śmietankę z wodą. Wstaw ponownie do zagrzania. Gdy tylko cały karmel rozpuści się, dodaj połówki brzoskwiń i gotuj ok. 5 minut. Przełóż gotowe brzoskwinie na półmisek i polej sosem. Na koniec wykorzystaj do dekoracji pozostałe mleko kokosowe. Udekoruj brzoskwinie listkami mięty i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4