Przepisy Karmelizowane gruszki nashi z wędzonym kurczakiem

Składniki

2 gruszki nashi 

1 wędzony filet z kurczaka 

1 papryka czerwona 

1 czerwona cebula 

200 g mieszanki sałaty 

50 ml wina białego wytrawnego 

50 g cukru 

5 g imbiru 

1 łyżeczka kremu balsamicznego 

20 ml oliwy z oliwek 

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Gruszki umyj i pokrój na ćwiartki. Następnie wytnij gniazda nasienne i pokrój ćwiartki owoców jeszcze na pół. W szerokim rondelku podgrzej cukier na lekki karmel PORADA KONTEKSTOWA - KARMELIZOWANIE Dodaj plasterki imbiru i wlej wino. Dopiero, jak karmel w winie się rozpuści, dodaj gruszki nashi i gotuj powoli przez 10 min, aby zmiękły i nabrały aromatu karmelu i imbiru. Odstaw gruszki do ostygnięcia.  

Obierz czerwoną cebulę i pokrój w piórka. Paprykę umyj i wytnij nasiona. Pokrój podobnie, jak cebulę, w paseczki. Wymieszaj sałaty z cebulą i papryką. Przypraw kremem balsamicznym i oliwą. 

Sałaty ułóż na półmisku swobodnie, ale dekoracyjnie w górę. Obłóż dookoła gruszkami w karmelu. Pokrój wędzonego kurczaka na cienkie plasterki i rozłóż na wierzchu sałatki tworząc wachlarz. Dodatkowo możesz jeszcze polać sałatkę kilkoma kroplami kremu balsamicznego.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4