Karkówka z warzywami
Składniki
2 plastry karkówki wieprzowej bez kości (grubości ok. 1 cm)
2 ząbki czosnku
1/2 puszki pomidorów
1 cebula
1 marchewka
1/2 papryki czerwonej
35 ml oleju
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka
Opis

Karkówkę lekko rozbij. Z oleju, sosu sojowego, pomidorów z puszki, octu i wyciśniętego czosnku przygotuj marynatę. Przypraw ją do smaku solą, majerankiem, pieprzem i ostrą papryką. Do marynaty włóż karkówkę i pozostaw w niej najlepiej całą noc.

Mięso wyjmij z marynaty, marynaty nie wylewaj. Paprykę umyj, usuń gniazda nasiennie i pokrój w paseczki. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki.

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso z każdej strony. Do karkówki na patelni dolej resztę marynaty i dodaj warzywa. Całość duś na małym ogniu około godziny. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, uzupełnij go wodą i dopraw sosem sojowym. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne