Przepisy Karkówka z rusztu w pomarańczowej marynacie

Składniki

4 plastry karkówki
2 pomarańcze
50 g fety (pokrojonej w kostkę)
3 ząbki czosnku
1 cytryna (1 łyżka soku z cytryny)
1 łyżka suszonego rozmarynu
szklanki oleju z pestek winogron
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Przygotuj marynatę: wyciśnij sok z 1 pomarańczy, dodaj łyżkę cytryny, zmiażdżony czosnek, olej z pestek winogron, rozmaryn, sól i pieprz, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj.

Plastry karkówki obij lekko tłuczkiem z dwóch stron. Włóż mięso do woreczka ze strunowym zamknięciem, wlej do woreczka marynatę i zamknij na ok. 2 h (możesz też marynować PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE karkówkę w naczyniu z przykryciem).

Po tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 220. Karkówkę ułóż na folii aluminiowej, obłóż drugą pokrojoną i nieobraną ze skórki pomarańczą. Zapiekaj przez ok. 20 min. Na 2 min przed końcem pieczenia obsyp karkówkę serem feta. Podawaj od razu z zieloną sałatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8