Przepisy Karkówka wieprzowa w marynacie z ketchupu
Składniki
800 g karkówki bez kości
4 łyżki oleju
6 łyżek ketchupu
5 ząbków czosnku
przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, jałowiec (4 ziarnka)
Opis

Olej wymieszaj z ketchupem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Mięso umyj, podziel na 4 kotlety. Rozbij tłuczkiem. Włóż do przygotowanej marynaty i wstaw do lodówki na 4 godz. Następnie smaż na rozgrzanym ruszcie po 12 min z każdej strony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
2 miesiące temu
50 min.
Zupy