Przepisy Karkówka wieprzowa pachnąca szałwią

Składniki

1 kg karkówki

5 małych cebul

1 szklanka bulionu warzywnego

5 łyżek oleju

2 łyżeczki świeżej szałwii

1 ząbek czosnku

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Opis

Mięso umyj, rozetnij wzdłuż i rozbij tłuczkiem. Szałwię, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj w 30 ml oleju i natrzyj tym mięso. Całość zwiń w roladę i zwiąż nicią.

W brytfance rozgrzej resztę oleju, zrumień na nim mięso. Dodaj bulion warzywny, pokrojone w ćwiartki cebule, ziele angielskie i liście laurowe. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° i piecz przez ok. 1 godz.

Do karkówki pachnącej szałwią doskonale pasują pyzy. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4