Przepisy Karkówka w sosie barbecue z czerwoną papryką i bakłażanem

Składniki

4 plastry karkówki

½ butelki sosu barbecue

4 plastry bakłażana

2 duże, czerwone papryki

2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku

1 łyżka imbiru mielonego

2 łyżeczki brązowego cukru

4 łyżki oleju

4 łyżki sosu sojowego

½ cytryny

Opis

Mięso umyj, odsącz, a następnie plastry lekko rozbij tłuczkiem. Połącz sos sojowy, olej i sos barbecue. Dodaj przyprawy. Plastry karkówki zalej przygotowaną marynatą i odstaw na co najmniej 2 godz.

Paprykę pokrój w ćwiartki, a bakłażana pokrój w plastry i posyp go solą morską. Po 30 min zdejmij z niego wodę papierowym ręcznikiem, a następnie skrop bakłażana oliwą i wraz z karkówką piecz na grillu lub w piekarniku w temp. 190° przez ok. 20 min.

Na każdy plaster karkówki połóż upieczoną paprykę, bakłażana i skrop cytryną. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4