Przepisy Karkówka w solance z szałwią
Składniki
800 g karkówki bez kości
2 szkl. wody
6 łyżeczek cukru
ok. 5 łyżeczek soli
3 listki laurowe
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarenkach
6 łyżeczek cytryny
10 listków świeżej szałwii
Opis

Przygotuj solankę. Wszystkie składniki, oprócz mięsa i szałwii, połącz ze sobą w garnuszku i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Do plastikowego pojemnika włóż mięso i zalej przygotowaną solanką. Dodaj świeże listki szałwii i szczelnie zamknij. Pozostaw na 3 dni w lodówce. Mięso wyjmij z zalewy, opłucz i pokrój na kotlety o grubości ok. 2,5 cm. Grilluj 25 min, co jakiś czas obracając. Podawaj z sosem chutney z kolendrą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4