Przepisy Karkówka pieczona z gruszką

Składniki

600 g filetów z karkówki bez kości

1 duża gruszka

ok. 100 g sera topionego

2 ząbki czosnku

1/2 szkl. śmietany

1 łyżeczka mielonej papryki ostrej

2 czubate łyżki margaryny do smażenia

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Mięso umyj, pokrój w plastry, natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozpuść margarynę i usmaż mięso na średnim ogniu, około 5 minut z każdej strony.

Gruszkę umyj, obierz i pokój na 0,5 cm plastry. Wytnij gniazda nasienne ze środka. Ser rozetrzyj ze śmietaną i roztartymi ząbkami czosnku, solą oraz szczyptą papryki w proszku.

Karkówkę ułóż w naczyniu do zapiekania lub na ruszcie w piekarniku. Na każdym plastrze ułóż plasterek gruszki. W wycięty otwór po gniazdku nasiennym nałóż keks sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° i zapiekaj aż ser się roztopi (ok. 20 min). Plastry wyjmij i posyp ostrą papryką. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżą zieloną sałatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4