Przepisy Karczochy duszone z cukinią i makaronem z fasoli mung

Składniki

1 karczoch

100 g makaronu chińskiego z fasoli mung

2 szalotki

1 cukinia

pęczek bazylii

kilka łyżek tartego sera parmezan

1 łyżeczka kurkumy

4 łyżki oliwy do smażenia

sok z 1 cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Karczocha obierz z wierzchnich twardych liści, odkrój łodygę tuż nad nasadą warzywa. Odkrój również liście karczocha do 1/2 lub 1/3 jego długości, w zależności od jego świeżości. Przekrój go na połowę i ze środka usuń część suchą. Aby zapobiec czernieniu karczocha, do miski wlej wodę i wciśnij sok z 1 cytryny, zanurz go w niej i mocz do chwili użycia. Karczochy pokrój na mniejsze kawałki.

Cukinię umyj, cebulę obierz i umyj. Szalotki i cukinię pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, cukinię i karczocha, podsmaż wszystko na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając (ok. 10 min). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do dużej miski wlej ok. 3 szklanki gorącej wody, dodaj kurkumę i wymieszaj. Następnie zanurz w niej makaron i pozostaw na kilka minut aż zmięknie.

Bazylię umyj i posiekaj drobno. Makaron odcedź i wymieszaj z warzywami oraz bazylią. Danie posyp startym serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4