Przepisy Kapustnica

Składniki

1 kg kiszonej kapusty

1 pęto wędzonej kiełbasy grubo mielonej 

500 g chudego wędzonego boczku

30 g suszonych grzybów

1 cebula

20 ml oleju

1/2 szkl. posiekanej natki pietruszki

150 g kwaśnej śmietany

ziele angielskie, liść laurowy

1 czubata łyżka mielonej słodkiej papryki

Opis

Grzyby zalej zimną wodą i odstaw. Włóż do garnka mięso i kiełbasę, przykryj kiszoną kapustą i dolej 1 i 3/4  litra wody. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Dodaj namoczone i opłukane grzyby. Gotuj jeszcze przez 20–30 minut.

W tym czasie posiekaj i podsmaż cebulę, dodając pod koniec smażenia paprykę. Po 20–30 minutach gotowania zupy z grzybami dodaj podsmażoną cebulę z papryką i zdejmij zupę z ognia. Nakładając porcje zupy na talerze, dodawaj do każdej kleks z kwaśnej śmietany i posiekaną zieloną pietruszkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4