Kapusta zasmażana
Składniki
500 g kapusty
1 jabłko
1 cebula
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
1 łyżeczka kminku
1 szkl. wody
przyprawy: sól, cukier
kolorowy pieprz do dekoracji
Opis

Kapustę oczyść z wierzchnich liści, usuń głąb, opłucz i poszatkuj. Następnie włóż do garnka z gorącą wodą. Dodaj 2 łyżki oleju, kminek oraz sól i cukier do smaku. Kapustę przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 15 min.

Jabłko umyj, obierz, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Cebulę obierz i umyj, posiekaj w kostkę i przesmaż na rumiano na 1 łyżce oleju. Następnie dodaj mąkę, rozetrzyj i zasmaż, dodaj kilka łyżek wody i rozprowadź. Cebulę z mąką połącz z kapustą i wszystko razem podsmaż na patelni na wolnym ogniu (ok. 10 min).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Sałatki
2 miesiące temu
5 min.
Napoje