Kapusta z fasolą
Składniki
½ kg kwaszonej kapusty
40 g grzybów suszonych
1 szklanka fasoli
1 cebula
50 ml oleju
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Opis

Fasolę namocz i pozostaw na noc.  Następnie ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Grzyby gotuj przez ok. 15 min, odcedź, a następnie pokrój w paski. Kapustę włóż do garnka, gotuj przez ok. 40 min, dodaj grzyby i wcześniej ugotowaną fasolę. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE przez ok. ½ godziny. W trakcie duszenia dodaj pokrojoną i podsmażoną cebulę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
50 min.
Desery