Przepisy Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą

Składniki

1 kapusta pekińska (mała)
½ puszki kukurydzy konserwowej
5 plastrów ananasa (świeżego)
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany kwaśnej
½ ząbka czosnku
½ łyżeczki octu winnego białego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Kapustę pokrój w sporą kostkę. Obrane plastry ananasa pokrój na kawałeczki i połącz z posiekaną kapustą i odsączoną kukurydzą.

Przygotuj jogurtowy dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING: jogurt połącz ze śmietaną, dodaj zmiażdżony czosnek, przypraw solą i pieprzem oraz 1/2 łyżeczki octu winnego. Sałatkę wymieszaj z dressingiem.

Podawaj jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielną przekąskę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8