Przepisy Kapusta kwaszona z burakami

Składniki

1/2 główki kapusty

4 buraki

8 ząbków czosnku

16 ziaren pieprzu

8 ziaren ziela angielskiego

Zalewa:

1 l wody

1 i 1/2 łyżki soli

1 łyżeczka ostrej papryki

Opis

Dwa litrowe słoiki umyj i dokładnie wyparz. Warzywa umyj. Z kapusty odrzuć głąb, a resztę drobno poszatkuj. Buraki obierz i pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. W wyparzonych słoikach układaj warstwami plastry buraka, poszatkowaną kapustę, czosnek i przyprawy. Wodę zmieszaj w garnku z solą i ostrą papryką, a następnie zagotuj. Gorącą zalewę wlej do słoików wypełnionych kapustą i burakami. Słoiki przykryj szklanymi lub ceramicznymi spodkami. Tak przygotowane słoiki z kapustą zostaw na 5 dni w temperaturze pokojowej, a następnie przenieś w chłodniejsze miejsce (co jakiś czas ściągaj powstający na powierzchni kapusty nalot). 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4