Przepisy Kapelusze pieczarek przekładane pomidorami
Składniki
6 pieczarek
2 pomidory
ser halloumi
2 łyżeczki przyprawy grillowej Tesco
2 gałązki natki pietruszki
30 ml oliwy z oliwek
Opis

Pieczarki umyj i odsącz z wody. Odetnij nóżki. Kapelusze przypraw solą i pieprzem. Poukładaj je na grillu. Grilluj tylko z jednej strony do momentu, aż się zrumienią, a następnie przełóż na półmisek. 

Pomidory pokrój w ćwiartki i wytnij nasiona. Ser halloumi pokrój na grube plastry i każdy z nich posyp przyprawą do grilla Tesco. 

Na patyczki bambusowe nabij kolejno pieczarkę, ser oraz pomidor. Na końcu każdego szaszłyka umieść kapelusz pieczarki. Ułóż szaszłyki na ruszcie i opiekaj powoli na grillu. Obracaj, gdy tylko warzywa i ser się zrumienią. 

Pokrój natkę pietruszki i wymieszaj z oliwą. Przełóż gotowe pieczarki na półmisek i polej oliwą pietruszkową.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
255 min.
Desery