Przepisy Kapelusze pieczarek przekładane pomidorami

Składniki

6 pieczarek

2 pomidory

ser halloumi

2 łyżeczki przyprawy grillowej Tesco

2 gałązki natki pietruszki

30 ml oliwy z oliwek

Opis

Pieczarki umyj i odsącz z wody. Odetnij nóżki. Kapelusze przypraw solą i pieprzem. Poukładaj je na grillu. Grilluj tylko z jednej strony do momentu, aż się zrumienią, a następnie przełóż na półmisek. 

Pomidory pokrój w ćwiartki i wytnij nasiona. Ser halloumi pokrój na grube plastry i każdy z nich posyp przyprawą do grilla Tesco. 

Na patyczki bambusowe nabij kolejno pieczarkę, ser oraz pomidor. Na końcu każdego szaszłyka umieść kapelusz pieczarki. Ułóż szaszłyki na ruszcie i opiekaj powoli na grillu. Obracaj, gdy tylko warzywa i ser się zrumienią. 

Pokrój natkę pietruszki i wymieszaj z oliwą. Przełóż gotowe pieczarki na półmisek i polej oliwą pietruszkową.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4