Kanapkowy przekładaniec
Składniki
3 kromki pieczywa razowego
6 kromek pieczywa pszennego
100 g twarogu
1 ogórek zielony
garść kiełków
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
4 gałązki szczypiorku
masło do posmarowania kanapki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Szczypior drobno pokrój. Ogórek obierz, pokrój w kosteczkę i połącz ze szczypiorkiem, twarożkiem i śmietaną. Całość dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem.

Zrób przekładańca kanapkowego używając na przemian jasnego i ciemnego pieczywa. Poodcinaj skórki od kromek. Pomiędzy kromki nałóż twarożek i kiełki. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Zupy