Kanapki z pastą jajeczno-ziołową
Składniki
4 - 8 kromek dowolnego pieczywa
8 jajeczek przepiórczych lub 4 jaja kurze
½ ogórka
4 łyżki majonezu
½ pęczka szczypiorku
4 gałązki pietruszki
kilka liści sałaty
przyprawy: sól
Opis

Jajka ugotuj na twardo. Pietruszkę i szczypiorek posiekaj. Ugotowane jajka rozdrobnij widelcem i połącz z majonezem, szczypiorkiem i pietruszką. Całość dopraw solą do smaku. Tak przygotowaną pastą posmaruj kromki ulubionego pieczywa. Do gotowych kanapek dodaj liście sałaty i plasterki ogórka.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery