Kanapki na krakersach
Składniki
180 g krakersów
1 puszka ciecierzycy
150 g twarożku
4 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 zielony ogórek
4 rzodkiewki
pęczek szczypiorku
1 łyżeczka mielonej papryki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1
Ciecierzycę odcedź i zmiksuj w blenderze wraz z twarożkiem, oliwą i jogurtem. Powstałą pastę dopraw papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
2
Nożem barmańskim wytnij rowki w warzywach i potnij je na półplasterki. Szczypiorek umyj i pokrój na ok. pięciocentymetrowe pasemka.
3
Pastę z ciecierzycy przełóż do szprycy i wyciśnij na krakersy. Na paście ułóż pokrojone warzywa. Przekąska gotowa.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery