Kanapka z wątróbką drobiową i z serem
Składniki
240 g wątróbki drobiowej
40 g masła
30 g sera parmezan
2 bułki minibagietki
przyprawy: sól, pieprz, świeży tymianek
Opis

Wątróbkę oczyść z błon, umyj pod wodą i osusz na ręczniku papierowym. Masło stop na patelni na wolnym ogniu i usmaż na nim wątróbkę, skrop sokiem z 1 cytryny. Pod koniec smażenia dodaj świeże listki tymianku, posól oraz popieprz.

Pieczywo przekrój na połowę wzdłuż, włóż do środka wątróbkę oraz starty ser parmezan i podpiecz aż bułka się zarumieni. Do smaku możesz dodać do wnętrza bułki kawałki skórki z cytryny. Ciepłą kanapkę zjadaj od razu lub na chłodno.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
75 min.
Desery