Kanapka odlotowa
Składniki
60 g twarożku śmietankowego 
20 g jogurtu naturalnego 
1 plasterek sera żółtego 
2 kromki pełnoziarnistego pieczywa 
kawałek czerwonej papryki 
2 oliwki 
1 rzodkiewka 
1/4 pęczka szczypiorku 
przyprawy: sól, pieprz do smaku 
Dodatkowo: 
morela 
kilka chrupek kukurydzianych lub małych obwarzanków
Opis

Z kromek chleba wykrój jak największe koła. Pokrój rzodkiewkę i oliwkę w plastry. Dopraw twarożek solą i pieprzem, dodaj jogurt i wymieszaj. Doprawiony twarożek nałóż na jedną z kromek i przykryj plastrami rzodkiewki (dwa plastry odłóż). Połóż na kanapce wąsy szczypiorku i przykryj drugą kromką. Zrób oczy z plastrów rzodkiewki i oliwki. Z kawałka papryki i sera wytnij trójkąty, z wyciętych kawałków ułóż dziób i skrzydło na kanapce. Ułóż kanapkę w pojemniku, obok połóż przekrojoną morelę i kilka chrupek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy