Kanapka kameleon
Składniki
6 cienkich kromek pieczywa pełnoziarnistego
70 g łososia wędzonego na zimno
2 łyżki twarożku
garść rukoli
2 czarne oliwki
4 plastry ogórka
plasterek szynki gotowanej
przyprawy: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1
Łososia zmiksuj z twarożkiem i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Z chleba wytnij okrągły tułów i głowę kameleona.
2
Wycięte kromki przełóż pastą łososiową i rukolą. Końce rukoli powinny wystawać poza kromkę, tworząc grzebień na grzbiecie kameleona.
3
Z plastrów ogórka wytnij łapy. Z plastra szynki wytnij cienkie paski, z których powstanie język i ogon kameleona.
4
Oliwkę przekrój na pół i przy pomocy wykałaczki umieść na głowie kameleona. Jedną oliwkę pokrój w plasterki i owiń wokół nich paski szynki. Na język wykorzystaj jeden pasek, a pozostałe na ogon. Kanapka gotowa.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery