Przepisy Kanapka kameleon

Składniki

6 cienkich kromek pieczywa pełnoziarnistego

70 g łososia wędzonego na zimno

2 łyżki twarożku

garść rukoli

2 czarne oliwki

4 plastry ogórka

plasterek szynki gotowanej

przyprawy: sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

 alt=
1

Łososia zmiksuj z twarożkiem i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Z chleba wytnij okrągły tułów i głowę kameleona.

 alt=
2

Wycięte kromki przełóż pastą łososiową i rukolą. Końce rukoli powinny wystawać poza kromkę, tworząc grzebień na grzbiecie kameleona.

 alt=
3

Z plastrów ogórka wytnij łapy. Z plastra szynki wytnij cienkie paski, z których powstanie język i ogon kameleona.

 alt=
4

Oliwkę przekrój na pół i przy pomocy wykałaczki umieść na głowie kameleona. Jedną oliwkę pokrój w plasterki i owiń wokół nich paski szynki. Na język wykorzystaj jeden pasek, a pozostałe na ogon. Kanapka gotowa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4