Przepisy Kanapka kameleon
Składniki
6 cienkich kromek pieczywa pełnoziarnistego
70 g łososia wędzonego na zimno
2 łyżki twarożku
garść rukoli
2 czarne oliwki
4 plastry ogórka
plasterek szynki gotowanej
przyprawy: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
 alt=
1
Łososia zmiksuj z twarożkiem i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Z chleba wytnij okrągły tułów i głowę kameleona.
 alt=
2
Wycięte kromki przełóż pastą łososiową i rukolą. Końce rukoli powinny wystawać poza kromkę, tworząc grzebień na grzbiecie kameleona.
 alt=
3
Z plastrów ogórka wytnij łapy. Z plastra szynki wytnij cienkie paski, z których powstanie język i ogon kameleona.
 alt=
4
Oliwkę przekrój na pół i przy pomocy wykałaczki umieść na głowie kameleona. Jedną oliwkę pokrój w plasterki i owiń wokół nich paski szynki. Na język wykorzystaj jeden pasek, a pozostałe na ogon. Kanapka gotowa.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4