Kanapka drwalska z szynką długodojrzewającą i warzywami
Składniki
1/5 chlebka drwalskiego FIT
4 plastry szynki długodojrzewającej
2 liście sałaty
2 plastry papryki
1/2 pomidora
1/2 awokado
1 jajko (ugotowane)
1 łyżeczka masła
2 listki natki pietruszki
cytryna
pieprz
Opis

Chlebek przekrój na pół i posmaruj masłem. Ułóż warstwowo warzywa i szynkę. Awokado skrop kilkoma kroplami cytryny, aby nie ściemniało. Kanapkę posyp świeżo mielonym pieprzem. Solenie nie jest konieczne, ponieważ szynka jest mocno słona. Na koniec udekoruj pyszne śniadanie jajkiem i natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne