Przepisy Kalendarz adwentowy z czekoladowych pralinek
Składniki
100 ml śmietanki kremówki
300 g ciemnej czekolady (co najmniej 50% kakao)
Nadzienie i dekoracje
masło orzechowe
biała czekolada
orzechy
migdały
suszone owoce
owoce kandyzowane
żelki
miękkie cukierki
rodzynki
orzechy nerkowca
suszona żurawina
małe papierowe foremki na muffiny
znacznik
wstążka
Sposób przygotowania
 alt=
1
W małym naczyniu podgrzej śmietankę kremówkę.
 alt=
2
Kiedy zacznie się gotować, wyłącz gaz i wmieszaj kostki czekolady.
 alt=
3
Ciągle mieszając, utwórz gładką, czekoladową masę - krem ganache.
 alt=
4
Wypełnij papierowe foremki na muffiny
 alt=
5
Wypełnij każdą foremkę do połowy, dodaj nadzienie według gustu - masło orzechowe, białą czekoladę, orzechy, migdały, suszone owoce, kandyzowane owoce, rodzynki, żurawinę, żelatynowe cukierki, miękkie cukierki, nerkowce. Całość zalej czekoladą.
 alt=
6
Udekoruj i odstaw do chłodnego miejsca na około 20 minut, by pralinki mogły stężeć.
 alt=
7
Wpisz liczby od 1 do 24 na małych, papierowych torebkach. Włóż jeden cukierek do każdej torebki i zwiąż sznurkiem. Codziennie będzie czekała na nas niespodzianka - jaki smak trafi się dzisiaj?
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4