Przepisy Kalendarz adwentowy z czekoladowych pralinek

Składniki

100 ml śmietanki kremówki

300 g ciemnej czekolady (co najmniej 50% kakao)

Nadzienie i dekoracje

masło orzechowe

biała czekolada

orzechy

migdały

suszone owoce

owoce kandyzowane

żelki

miękkie cukierki

rodzynki

orzechy nerkowca

suszona żurawina

małe papierowe foremki na muffiny

znacznik

wstążka

Sposób przygotowania

 alt=
1

W małym naczyniu podgrzej śmietankę kremówkę.

 alt=
2

Kiedy zacznie się gotować, wyłącz gaz i wmieszaj kostki czekolady.

 alt=
3

Ciągle mieszając, utwórz gładką, czekoladową masę - krem ganache.

 alt=
4

Wypełnij papierowe foremki na muffiny

 alt=
5

Wypełnij każdą foremkę do połowy, dodaj nadzienie według gustu - masło orzechowe, białą czekoladę, orzechy, migdały, suszone owoce, kandyzowane owoce, rodzynki, żurawinę, żelatynowe cukierki, miękkie cukierki, nerkowce. Całość zalej czekoladą.

 alt=
6

Udekoruj i odstaw do chłodnego miejsca na około 20 minut, by pralinki mogły stężeć.

 alt=
7

Wpisz liczby od 1 do 24 na małych, papierowych torebkach. Włóż jeden cukierek do każdej torebki i zwiąż sznurkiem. Codziennie będzie czekała na nas niespodzianka - jaki smak trafi się dzisiaj?

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4