Przepisy Kalafiorowe kotlety z 5 składników

Składniki

1 średniej wielkości kalafior

1 mała cebula

50 g parmezanu

60 g bułki tartej

1 duże jajko

sól

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do 175 °C.

2

Oczyść kalafiora pod bieżącą wodą, a następnie potnij go na kawałeczki wielkości jednego kęsa. Gotuj w osolonej wodzie przez 5 do 10 minut.

3

Odcedź kawałki kalafiora i wrzuć je do miksera. Zblenduj je na fragmenty wielkości ziarna ryżu, ale pamiętaj aby nie przesadzić. Kalafior straci wtedy dużo wody.

4

Dodaj drobno posiekaną cebulę, starty parmezan, bułkę tartą, szczyptę soli oraz jajko. Wymieszaj dokładnie.

5

Uformuj małe kotlety i ułóż je na blasze do pieczenia. Piecz przez 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru.

6

Porada: Kalafiorowe kotlety nadają się zarówno jako danie główne, przystawka lub przekąska w podróży.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4