Przepisy Kaczka z wiśniami i wisniówką

Składniki

1 kaczka
1 łyżeczka cukru
500 ml bulionu drobiowego
50 ml nalewki wiśniowej
100 ml kompotu wiśniowego
100 ml czerwonego wina wytrawnego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (kopiasta)
sól
pieprz czarny (świeżo mielony)

Sposób przygotowania

1

Kaczkę natrzyj z zewnątrz oraz wewnątrz solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200˚ i piecz do miękkości, podlewając najpierw wodą, a potem sosem pozostałym z pieczenia.

2

W rondlu skarmelizuj cukier, zdejmij z ognia.

3

Dodaj połowę bulionu, dokładnie mieszając.

4

Dolej kompot, wiśniówkę, wino, resztę bulionu wymieszanego z mąką ziemniaczaną. Zagotuj, mieszając, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z upieczoną kaczką podzieloną na kawałki, przybierając wszystko wiśniami z kompotu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8