Przepisy Kaczka z wiśniami i wisniówką

Składniki

​kaczka

1 łyżeczka cukru

500 ml bulionu z drobiu

50 ml nalewki wiśniowej

100 ml kompotu z wiśni

100 ml czerwonego wytrawnego wina

kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej

sól

świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Kaczkę natrzyj z zewnątrz oraz wewnątrz solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200˚ i piecz do miękkości, podlewając najpierw wodą, a potem sosem pozostałym z pieczenia.

 alt=
2

W rondlu skarmelizuj cukier, zdejmij z ognia.

 alt=
3

Dodaj połowę bulionu, dokładnie mieszając.

 alt=
4

Dolej kompot, wiśniówkę, wino, resztę bulionu wymieszanego z mąką ziemniaczaną. Zagotuj, mieszając, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z upieczoną kaczką podzieloną na kawałki, przybierając wszystko wiśniami z kompotu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4