Jeżyk z koreczków na melonie
Składniki
1 melon kantalupa
1 inny melon
ok. 350 g różnych serów: gorgonzola (biały i czerwony), feta (twardego), cheddar, blue
10 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
10 kulek winogron czerwonych i białych
1/4 papryki zielonej
50 g salami (w kawałku)
kilka małych ogóreczków konserwowych
Opis

Sery pokrój na równej szerokości grube plastry i wytnij w nich kształty gwiazdek (lub inne) malutkimi foremkami. Winogrona i pomidory umyj i przekrój na połowę. Salami i ogórki pokrój w kostkę. Melona kantalupa przekrój na pół. Z jednej części wyjmij pestki i łyżką do melonów wydrąż kulki, a drugą połowę wykorzystaj do jeżyka. Wydrąż też kulki z drugiego melona. Paprykę umyj i pokrój w równą kostkę.

Skomponuj koreczki z dwóch składników łącząc je wykałaczką:
 

  • ser feta z papryką zieloną
  • ser feta z pomidorkiem koktajlowym
  • ser blue z winogronami
  • ser żółty z winogronami
  • ser żółty z pomidorkiem
  • ser cheddar z oliwkami czarnymi (mogą być zielone)
  • ser gorgonzola z melonem
  • ser gorgonzola z pomidorkiem koktajlowym
  • ser feta z melonem
  • salami z ogórkiem konserwowym

Koreczki powbijaj w połówkę melona tworząc kolorowego jeżyka.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu