Przepisy Jesienne warzywa z tartym parmezanem aromatyzowane wędzonym boczkiem

Składniki

​1/2 cukinii

1/2 bakłażana

50 g boczku wędzonego

50 g selera

100 g marchewki

50 g pietruszki

50 g pora (zielona część)

1/2 puszki gotowanej ciecierzycy

30 ml oliwy z oliwek

1 cebula

2 ząbki czosnku

50 g krojonych pomidorów bez skórki

1 l bulionu drobiowego

2 gałązki tymianku

1 liść laurowy

4 gałązki bazylii

50 g płatków parmezanu

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Warzywa obierz i pokrój w podobną kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Boczek wędzony PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE pokrój w paski. W garnku podgrzej oliwę, wsyp boczek i podsmaż aż do zrumienienia. Dodaj cebulę i czosnek – lekko podsmaż. Dołóż marchew, seler i pietruszkę – podsmaż lekko. Pora przekrój na pół, a następnie w paski i dodaj do smażonych warzyw. Dodaj cukinię i bakłażana. Włóż tymianek, liść laurowy i przypraw solą oraz pieprzem. Następnie dodaj pomidory krojone w kostkę i wlej bulion.

Ciecierzycę odsącz na sitku i dodaj do warzyw. Gotuj wszystkie warzywa przez ok. 20 min aż zmiękną. Na koniec dodaj poszarpane liście bazylii. Warzywa przełóż do miseczek i obsyp serem parmezan.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4