Przepisy Jesienne owoce pod kruszonką
Składniki
3 twarde gruszki
2 czerwone jabłka
4 śliwki
100 g suszonej żurawiny
1 łyżeczka masła
sok z 1/2 cytryny
1/2 łyżki cukru
Kruszonka:
100 g zimnego masła
100 g mielonych migdałów ze skórką
100 g mąki pszennej
100 g cukru
Sposób przygotowania
1
Umyj i osusz owoce. Piekarnik nastaw na 180°.  Gruszki obierz i razem z nieobranymi jabłkami pokrój w ósemki. Wymieszaj pokrojone jabłka i gruszki z sokiem z cytryny i ułóż na dnie wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. 
2
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki razem z suszoną żurawiną dołóż do owoców w naczyniu.
3
Przygotuj kruszonkę: masło, migdały, mąkę i cukier utrzyj w palcach i następnie wyłóż na owoce. Wstaw naczynie z owocami do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45 minut. Podawaj z jogurtem. 
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Desery
2 miesiące temu
255 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
35 min.
Desery