Przepisy Jesienne owoce pod kruszonką

Składniki

3 twarde gruszki

2 czerwone jabłka

4 śliwki

100 g suszonej żurawiny

1 łyżeczka masła

sok z 1/2 cytryny

1/2 łyżki cukru

Kruszonka:

100 g zimnego masła

100 g mielonych migdałów ze skórką

100 g mąki pszennej

100 g cukru

Sposób przygotowania

 alt=
1

Umyj i osusz owoce. Piekarnik nastaw na 180°.  Gruszki obierz i razem z nieobranymi jabłkami pokrój w ósemki. Wymieszaj pokrojone jabłka i gruszki z sokiem z cytryny i ułóż na dnie wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. 

 alt=
2

Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki razem z suszoną żurawiną dołóż do owoców w naczyniu.

 alt=
3

Przygotuj kruszonkę: masło, migdały, mąkę i cukier utrzyj w palcach i następnie wyłóż na owoce. Wstaw naczynie z owocami do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45 minut. Podawaj z jogurtem. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4