Przepisy Jednogarnkowe danie z papryki i wołowiny
Składniki
750 g wołowiny
30 g orzeszków ziemnych
1 papryka zielona, czerwona i żółtka
1 cebula
1/8 l rosołu (może być  z kostki)
6 łyżek oleju
2 łyżki mąki
1 gałązka selera naciowego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Najpierw podsmaż mięso na oleju, tak aby lekko się zarumieniło, po czym dodaj pokrojoną w plastry cebulę i orzeszki. Całość oprósz mąką, wymieszaj, a następnie smaż ok. 6 min. Dodaj sól, wlej rosół (lub wodę), dodaj pokrojoną nać selera i gotuj ok. 25 min. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki.
Paprykę dodaj do mięsa, duś pod przykryciem jeszcze ok. 10 min. Potrawkę podawaj ze świeżym chlebem i zimnym jasnym lekkim piwem do picia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4