Przepisy Jednogarnkowe danie z makaronem w sosie z cielęciną
Składniki
​ok. 300 g cielęciny
200 g pieczarek
2 małe cebule
250 g makaronu papardele
75 g sera żółtego
1/8 l wina białego wytrawnego
1/8 l śmietanki słodkiej 30%
50 g masła
kilka szczypt posiekanej zielonej pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pieczarki posiekaj w plasterki. Cebule obierz i pokrój w plastry. Cielęcinę pokrój w kostkę i usmaż na stopionym maśle aż się zarumieni, po czym dodaj pieczarki z cebulą, podsmaż chwilkę wszystko na wolnym ogniu, zalej winem, dodaj śmietankę, sól i pieprz i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  ok. 15 min na wolnym ogniu. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź i dodaj do sosu i mięsa. Na wierzch zetrzyj ser żółty i wymieszaj. Danie posyp posiekaną pietruszką i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4