Przepisy Jaśminowy napój z miętą i imbirem

Składniki

50 g tapioki perły

różowy barwnik spożywczy z buraków

2 łyżeczki zielonej herbaty jaśminowej

5 g imbiru

3 gałązki mięty

1/4 limonki

1/4 cytryny

40 g miodu

Opis

Perełki tapioki namocz w letniej wodzie (ok. 10 minut).

W międzyczasie obierz imbir i pokrój w plasterki. Zaparz w dzbanku zieloną herbatę i od razu dodaj imbir oraz 2 listki mięty. Parz herbatę ok. 4 minut, potem odsącz lub przelej przez sitko. Wstaw herbatę do zamrażarki, aby szybko ostygła.

W rondelku zagotuj ok. 300 ml wody. Dodaj różowy barwnik i wsyp odsączoną tapiokę. Po zagotowaniu zdejmij rondelek z ognia i przykryj. Perełki bardzo szybko napęcznieją i będą gotowe do przełożenia do herbaty.

Tapiokę opłucz pod zimną wodą. Przełóż do szklanek. Zalej zimną herbatą. Dodaj plasterki cytryny, limonki oraz listki mięty. Na koniec dodaj po łyżeczce miodu do każdej szklanki i włóż grube słomki, które będą jednocześnie mieszadełkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4