Przepisy Jajko w bułce z kolorową sałatką
Składniki
2 bułki grahamki
2 duże jajka
1 łyżeczka masła
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Sałatka:
100 g sałaty rzymskiej
1/2 średniego ogórka
100 g pomidorków koktajlowych
1/2 małej czerwonej cebuli
1 łyżeczka soku z cytryny
6 łyżek oliwy z oliwek
Opis

Rozgrzej piekarnik do 190°C. W bułkach odkrój z góry płaskie piętki. Z pozostałych spodów wybierz trochę miękkiego środka. Posmaruj spody od środka masłem i wbij do nich jajka. Dopraw solą, pieprzem i wstaw do piekarnika. Odkrojone piętki połóż obok piekących się bułek.

W tym czasie przygotuj sałatkę. Sałatę umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Pomidorki, ogórka i cebulę pokrój na plasterki. Wymieszaj składniki i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny.

Kiedy białko piekącego się jajka zetnie się (tzn. z przezroczystego stanie się białe), potrawa jest gotowa. Wyciągnij bułki z piekarnika i podaj na gorąco z sałatką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Oferta ważna do 19.07.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.07.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-53%
Arbuz luz
Arbuz
2,99 139
Oferta ważna do 19.07.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.07.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-50%
Brokuł szt.
Brokuł
3,99 199
Oferta ważna do 19.07.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.07.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-25%
Kiełbasa grillowa z serem i pieczarkami luz, paczka
Kiełbasa grillowa z serem i pieczarkami
1,99 149
Oferta ważna do 19.07.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.07.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-26%
Lody jak dawniej różne rodzaje, 900 ml
Lody jak dawniej
14,99 1099
Oferta ważna do 19.07.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.07.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-37%
Nektarynki luz
Nektarynki
7,99 499
1 / 3

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
5 miesięcy temu
15 min.
Przystawki