Jajko na miękko z fasolą szparagową
Składniki
4 jajka
40 g masła
300 g mrożonej fasoli szparagowej
280 g chleba pszenno-żytniego
1 ząbek czosnku
60 g oliwy z oliwek
przyprawy: sól
Opis

Fasolę ugotuj na parze al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE (ok. 7 minut). Dodaj zmiażdżony ząbek czosnku i oliwę z oliwek. Posól do smaku i wymieszaj. Jajka połóż na gotującej się wodzie i gotuj przez 3-4 min. Po tym czasie jajka wyciągnij i opłucz zimną wodą (nie za długo, żeby nie wystygły). Jajka i fasolkę podaj z dodatkiem pszenno-żytnich kromek chleba z masłem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
70 min.
Desery