Przepisy Jajka w sosie koperkowym

Składniki

4 jajka
1 pęczek świeżego koperku
½ l wody
¼ kostki masła
1 kostka rosołowa
100 ml śmietany kwaśnej
1 łyżka mąki pszennej
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Jajka ugotuj na twardo przez 5 min. Następnie zalej je zimną wodą, aby przestudzić i obierz ze skorupki. Jajka przekrój na połówki. W garnuszku zagotuj wodę z kostką rosołową, dodaj masło i posiekany drobno koperek. Mąkę wymieszaj ze śmietaną, dodaj troszkę zimnej wody i rozpuść z kilkoma łyżkami ciepłego wywaru. Rozpuszczone masło zdejmij z ognia, przestudź i zalej śmietaną z mąką, dopraw pieprzem – dobrze wymieszaj. Ponownie postaw na wolnym ogniu i ciągle mieszając, gotuj aż sos stanie się gęsty. Połówki jajek ułóż na talerzu i polej gorącym sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8