Jajka na szynce dojrzewającej
Składniki
6 jajek
100 g kiełków cebuli
12 plasterków szynki dojrzewającej 
12 pędów szczypiorku
2 łyżeczki czarnuszki
Sposób przygotowania
1
Jajka umyj i włóż do garnka z zimną wodą. Postaw garnek z jajkami na średnim ogniu i gotuj od zagotowania przez 7 min.
2
Ugotowane jajka ostudź i obierz. Pokrój jajka na połówki.
3
 Plasterki szynki złóż na 3 części. Na każdym złożonym plasterku szynki połóż kępkę kiełków i połówkę jajka. Każdą porcje przewiąż pędem szczypiorku. 
4
Ziarenka czarnuszki upraż na suchej patelni.
5
Kiedy ostygną, posyp nimi potrawę.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu