Jajka faszerowane wędzoną rybą
Składniki
150 g wędzonej ryby (np. pstrąga)
4 duże jajka
1/2 małej cebuli
1 łyżka majonezu
pieprz
kilka gałązek zielonego koperku
Opis

Umyj jajka i włóż do garnka z zimną wodą. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 7 minut. Odstaw do wystygnięcia. Przestudzone jajka obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij na miseczkę i rozgnieć widelcem. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Połowę ryby drobno pokrój i dodaj wraz z posiekaną cebulą do żółtek. Do masy dodaj majonez, pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotowa pastę nałóż w miejsce żółtek. Na wierzchu każdego jajka ułóż kawałek pozostałej wędzonej PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE ryby i gałązkę koperku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
50 min.
Desery