Jajka faszerowane na zielono
Składniki
3 jajka 
1/2 dojrzałego awokado
100 g listków rukoli  
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki jogurtu
1 mały ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Wyciągnij żółtka. Awokado obierz ze skórki i zmiksuj razem z żółtkami, jogurtem, rukolą, sokiem z cytryny i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dopraw farsz solą i pieprzem. Napełnij farszem połówki białek, dodaj małe gałązki koperku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
190 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje