Przepisy Jajka faszerowane awokado i dżemem z chili

Składniki

5 jajek

1/2 dojrzałego awokado

1 łyżka jogurtu naturalnego

4 zielone papryczki chili

1/2 szkl. wody

3 łyżki cukru

1/2 łyżeczki suszonego tymianku

sól

pieprz

Opis

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Przestudzone jajka obieramy, przekrawamy na pół. Z połówek jajek wyjmujemy żółtka, przekładamy je do malaksera.

Awokado obieramy, kroimy w kostkę i razem z jogurtem dodajemy do żółtek. Miksujemy, aż do uzyskania jednolitej pasty. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Papryczki chili kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do rondelka (jeśli lubicie ostrzejsze smaki, możecie dodać także pestki). Dodajemy wodę, cukier, tymianek oraz szczyptę soli. Gotujemy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż woda wyparuje, a w rondelku zostanie „dżem” z chili.

Do połówek jajek nakładamy najpierw farsz z żółtek i awokado, a następnie dekorujemy wierzch dżemem z chili.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4