Jajecznica z pomidorami
Składniki
2 jajka
1 łyżeczka masła
1/2 ząbka czosnku
1 pomidor
garstka liści świeżej bazylii
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Czosnek pokrój w plastry, następnie na rozgrzanej patelni stop łyżeczkę masła i podsmaż go lekko na małym ogniu. Zdejmij czosnek z patelni. Pomidora sparz wodą, obierz ze skóry i pokrój w grubą kostkę. Zwiększ temperaturę pod patelnią i wrzuć pokrojonego pomidora. Całość smaż przez chwilę. Następnie wbij 2 jajka. Całość dopraw solą, pieprzem i smaż. Pod koniec smażenia dodaj kilka listków świeżej bazylii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Desery