Jajecznica z kurkami
Składniki
1/2 szkl. kurek
3–4 jajka
1 mała cebula
1 łyżka masła do smażenia
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Grzyby umyj i dokładnie oczyść (warto włożyć kurki na chwilę do gorącej wody wymieszanej z solą, a następnie odcedzić i przepłukać ponownie w wodzie, tym razem bez dodatku soli). Większe grzyby pokrój na mniejsze kawałki.

Cebulę obierz, umyj i pokrój w piórka. Na patelni, na wolnym ogniu rozpuść masło (uważaj, aby go nie przypalić). Zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE na nim cebulę, a następnie dodaj kurki i smaż ok. 5 min, co jakiś czas mieszając.

Do miseczki wbij jajka, dopraw solą i pieprzem, dokładnie rozmieszaj. Grzyby i cebule zalej jajkami i wymieszaj. Smaż do momentu, aż jajka delikatnie się zetną. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
5 miesięcy temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
100 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery