Jaja w wiosennym sosie
Składniki
6 jaj
1 ogórek świeży
1 pęczek szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1 szkl. gęstej śmietany
1 łyżeczka musztardy
szczypta cukru
przyprawy: sól
Opis

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie przekrój wzdłuż na połowy i ułóż na półmisku. Wyjmij żółtka i ukręć je z musztardą i śmietaną na sos. Ogórki, szczypiorek i rzodkiewkę umyj, pokrój w kosteczkę i wymieszaj z sosem. Nałóż sos do zagłębień po żółtkach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Desery