Przepisy Jaja faszerowane śledziem lub łososiem

Składniki

2 płaty śledzia w oleju
1 cebula
6 jajek
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany kwaśnej
½ pęczka szczypiorku
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie schłodź je, obierz ze skorupki i wyjmij z nich żółtka. Cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z żółtkami oraz majonezem i śmietaną. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Śledzie pokrój na kawałki. Jaja faszeruj masą z żółtek i cebuli. Na wierzchu połóż kawałki śledzia, dodatkowo posyp je szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
85 min.
Zupy
2 3 4